סדנת גבינות - ליצירת עסק ופיתוח האירוח הכפרי

כתבה: זהבית גואטה.

תחום התיירות והאירוח זכו לאחרונה לשדרוג בכיוון של הכשרה בהכנת אירוח עם גבינות.

במסגרת שותפות בין מרכז צעירים מעלה יוסף  ומרכז מעברים גליל מערבי

התקיימה לאחרונה סדנת גבינות ייחודית  בת שני מפגשים, בהדרכת ספאא ח'יר מהישוב פקיעין ספאא מתמחה ביצור גבינות ובהכנת מגוון רחב של מוצרים. יש לה את כל הציוד הנדרש להכנת אירוח שלם ממוצרי חלב (כולל אישורים לכשרות).

סאפא חשפה בפני המשתתפים את הסודות מאחורי תעשיית הגבינות ואת הטעמים של מגוון גבינות ומוצרי חלב שונים.

בסדנה זו למדו המשתתפים את יסודות הכנת הגבינות מחלב טבעי:

  • חשיבות רכיבי החלב המסייעים לחיזוק הגוף והעצמות.
  • מגוון מוצרים שניתן להפיק מבקבוק חלב - אמיתי  ומה היתרונות למול חלב מעובד.
  • מה סוד הקסם של מי הגבינה?
  • איכויות היוגורט  - פרוביוטיקה טבעית.
  • טיפים לקוסמטיקה טבעית
  • הפסטור: כיצד נעשה הפסטור ומה חשיבותו!
  • מה הטמפרטורות הנדרשות לצורך הפקת גבינות מגוונות ושונות?.
  • מזון העל -  סידן ! שקיים באופן משמעותי בגבינת הריקוטה המפתיעה לטובה !!!!

כהתנסות מעשית:

המשתתפים הכינו גבינות צפתיות במגוון טעמים וכן גבינות קשות וקינוחים

לאחר המפגש הראשון ולקראת המפגש השני חלק מן המשתתפים התנסו בהכנת גבינות בבית התוצאות היו טובות!.

הסדנה הייתה הצלחה, כל המשתתפים דיווחו על הנאה גדולה.

יישוב המעוניין בקיום סדנת גבינות,  מוזמן ליצור קשר עם מעברים  049109046

סדנת גבינות
סדנת גבינות