החל"תתי חוזרים לשגרה! יוצאים לעבודה! כי...דווקא עכשיו הזמן למצוא עבודה

החל"תתי
חוזרים לשגרה! יוצאים לעבודה!
כי...דווקא עכשיו הזמן למצוא עבודה

כתבה: צוות רכזי הפרט של מעברים

חל"תניקים? / מובטלים? זה בדיוק הזמן לחפש עבודה: "כשיש את רצפת הביטחון של דמי האבטלה, אפשר לעשות בחירות טובות יותר" ועם ליווי צמוד שלנו, תוכלו למנף את ההזדמנויות אפילו יותר.

טיפים לחיפוש עבודה עכשיו

יש הטוענים שדמי האבטלה המובטחים עד יולי 2021 למובטלי הקורונה, מהווים גורם מעכב בחיפוש עבודה. רבים מהמובטלים/ מהחל"תניקים שמסתדרים איכשהו עם דמי האבטלה, מחכים ליום שאחרי הקורונה. מולם נמצאים אלה שמתייאשים מראש ואומרים: "המצב גרוע, אין טעם לחפש עבודה". בינתיים אלה היושבים בבית נשחקים נפשית ומאבדים מיומנויות תעסוקתיות והזדמנויות.

יש לציין, שמעסיקים מעדיפים מובטלים שחוזרים למעגל העבודה לאחר זמן סביר, מחקרים רבים מצאו כי לתקופות אבטלה קצרות אין השפעה רבה על סיכויי המועמדים למצוא עבודה, אך לתקופות אבטלה ארוכות יש השפעה שלילית על סיכויים אלה.

היום מוצאות הרבה מאוד משרות בכול אתרי הדרושים. המעסיקים מתלוננים כי לא מגיעים אליהם מספיק "קורות חיים" ולמעסיקים  רבים קשה מאוד לגייס עובדים לתפקידים שהם מחפשים.

חשוב להיות קשובים למציאות בה הממשלה תיצור מתווה של הורדת דמי האבטלה, לכן רצוי לא לחכות ולא להיכנס למצב של מצוקה כלכלית, אלא לחפש כבר עכשיו את מקום העבודה החדש שלכם.

במצב שיש לכם את רצפת הביטחון הבסיסית, של דמי האבטלה, תוכלו לעשות בחירות טובות יותר.

ככה תמצאו עבודה בימים אלה:

בסיוע צוות מעברים כמה טיפים למציאת עבודה שתתאים לכם, גם בימי משבר הקורונה המתמשך:

  1. אל תחכו "עד יעבור הזעם" :                                                                                                                      
    כלומר עד שהקורונה תיעלם, גם כי מסתבר שהיא לא תיעלם מהר כל כך, וגם, כי נכון ועדיף לחפש עבודה ממקום של ביטחון כלכלי כלשהו ולא ממצב של מצוקה כלכלית וייאוש שעלולים לפגוע בבחירות שלכם.
  2. הכינו לעצמכם רשימת תפקידים/משרות אותם אתם רוצים ולאחר מכן רשמו את התפקידים/המשרות שאתם יכולים למלא:                                                                                                                                        
    יש הבדל בין השניים, יש לכם כישורים רבים שיכולים להתאים להזדמנויות תעסוקתיות דווקא בתקופה זו, לכן אל תתקבעו בהכרח על התחום בו עסקתם. הביקוש הספציפי שלכם לא יתאים תמיד להיצע. לכן מומלץ לפתוח את הראש, להיות גמישים ויצירתיים.
  3. אל תחשבו לטווח הרחוק:                                                                                                                   
    בימים אלה של משבר הקורונה המתמשך, אתם זקוקים לעבודה, לפרנסה, ולכן אפשר לשים בינתיים בצד את ה"קריירה" שבניתם לפני המשבר. התאימו את עצמכם להצעות קיימות, הן יכולות להתאים לכם ולהביא לכם פרנסה.  תוכלו לחזור לקריירה שבניתם לפני הקורונה בהמשך, ואולי תמצאו שהתפקיד החדש דווקא מתאים לכם וממצה את יכולותיכם. ואם לא, תוכלו להוסיף כישורים חדשים לקורות החיים שלכם בהמשך.
    ומי יודע - אולי במהלך החל"ת / האבטלה גיליתם, שעבודה מהבית מתאימה לכם יותר? הנסיבות משנות לא פעם שיקולי עבר.
  4. אפשרות להכשרה בארגון / במפעל:                                                                                                                        
    גם אם התפשרתם על משרה, העדיפו מקומות עבודה שמציעים הכשרה מקצועית לתפקיד. אם בימים טרום הקורונה המעסיקים לקחו פחות סיכונים וחיפשו עובדים בעלי ניסיון בתחום ספציפי, הרי שכיום מעסיקים רבים שנמצאים במחסור בעובדים, יהיו מוכנים לקלוט עובדים עם נתונים בסיסיים טובים ולהעניק להם הכשרה מקצועית לתפקידים הלא מאוישים אצלם.
  5. השקיעו בקשרים קיימים והוסיפו חדשים:                                                                                      
    נצלו את הזמן הפנוי שלכם כשאתם מחוץ למעגל העבודה כדי ליצור קשרים חדשים ולהחיות קשרים ישנים. יש סיכוי שזה יסייע לכם למצוא את המשרה הבאה שלכם.
  6. הזמן הפנוי הוא גם הזדמנות להתפתחות אישית ומקצועית:                                                                
    הרשת מציעה מגוון קורסים והרצאות מקצועיות חינם. בנוסף, יש בפייס בוק קבוצות מקצועיות במגוון תחומים ועיסוקים ומאוד כדאי להתחבר אליהן, בעזרתן תוכלו לנצל את הזמן הפנוי ללמידה מקצועית ולהתחדשות, ויש שם מדי פעם גם הצעות עבודה שיכולות להיות מאוד אטרקטיביות.
  7. היו גמישים בתנאי העבודה:
    מעסיקים רבים נפגעו כלכלית במשבר הקורונה, ולא יוכלו תמיד לעמוד בדרישות השכר שלכם. שקלו את האפשרות לוותר מעט בהתחלה, אך דאגו לעגן בחוזה שביניכם לבין המעסיק עדכון שכר עתידי. גם דרישות לשעות מופחתות או סירוב להתחיל לעבוד בתאריך מסוים, יכול להתקבל בעין לא יפה אצל מעסיקים.
  8. היו סבלניים וזמינים:                                                                                                                       
    שלחתם קורות חיים למעסיק? חכו כמה ימים בסבלנות. אגרסיביות או תלותיות יתר, לא מתאימים למעסיקים רבים שעסוקים בימים אלה במשבר כלכלי ומעדיפים עובדים גמישים ועצמאיים. מצד שני, היו זמינים ככל האפשר; בדקו את המייל כמה פעמים ביום וחיזרו אל הפונים אליכם בהקדם.
  9. עקבו אחר הפרסומים של מעברים:

מיד אחרי חג הפסח, נזמין אתכם להשתתף בפעילויות שיסייעו ויקדמו אתכם להשתלבות מחודשת ומיטבית בשוק העבודה.

מחפשי עבודה מוזמנים לפנות לצוות מעברים כדי לקדם את עצמכם בתהליך מציאת עבודה.

נשמח לעמוד לשירותכם. מוזמנים ליצור קשר בטלפון: 049109046