כללים לכתיבת קו"ח

קורות החיים הם כרטיס הביקור שלנו ומהווים מעין תעודת זהות מקצועית שאמורה לשקף אותנו בצורה הכי נאמנה (ומחמיאה) כשאנו מנסים להתקבל לעבודה חדשה. לכן הדבר הכי חשוב בכתיבת קורות חיים הוא למקד אותם, להימנע מעומס יתר של פרטים, ולהגישם בצורה נקייה מאורגנת ומסודרת.

1. מומלץ מאד להתאים בכל פעם את קורות החיים למשרה/לארגון אליו הם מופנים – כך ניתן להציג, לשים דגשים ולהרחיב לגבי היכולות, הניסיון והידע שיש לכם והמתאימים לדרישות התפקיד ולארגון.

2. חשוב לציין כי אין דרך אחת לכתיבת קורות החיים - כל אחד יכול להתאים לכישוריו את הדרך שבה הוא חושב שקורות החיים יציגו/ישווקו אותו בצורה הטובה ביותר.

יחד עם זאת יש סטנדרטים מאוד ברורים לכתיבה איכותית ולאיכות קו"ח השפעה רבה בתהליך המיון.

3. קורות החיים שלכם ייקראו יחד עם קורות חיים של עוד כמה עשרות או מאות מועמדים אחרים. אם תאריכו יותר מדי זה לא ירשים אף אחד, אלא רק יקשה על המעסיק הפוטנציאלי לזהות את הכישורים שלכם. 

4. מהווה לעבר

למרות שאין חוקי ברזל לגבי דרך כתיבת קורות החיים, רצוי לכתוב אותם מההווה לעבר. ההיגיון הוא, שמן הסתם, התפקידים האחרונים שביצעתם יותר חשובים ויותר רלוונטיים לכם ואף למעסיק הפוטנציאלי, מתפקידים שמילאתם בעבר הרחוק.

5. סדר וניקיון

מכיוון שקורות החיים נקראים יחד עם כאלה של עשרות/מאות אנשים נוספים, לא כדאי לבלבל/להעמיס על העין של האדם שיקרא אותם. כתבו אותם בצורה מסודרת וברורה, כדאי להשתמש בסוג כתב אחד, להדגיש כותרות וראשי פרקים עשו כמיטב יכולתכם לשמור על מסגרת של דף אחד בלבד.

6. שם הקובץ של קורות החיים 

שם הקובץ צריך להיות שמך המלא (לדוגמה: ישראלה ישראלי). כך יוכל המעסיק לאתר את שמך בקלות רבה יותר ולזכור אותו. אין להשתמש בשמות כגון: "קורות חיים מעודכנים".

 

מבנה קורות החיים

1. פרטים אישיים - בראש העמוד יופיעו תמיד פרטים אישיים ופרטי התקשרות; שם, גיל (לא חובה), טלפון, כתובת מגורים וכתובת דואר אלקטרוני.

2. תמצית – פסקה אשר צריכה לשקף את ייחודכם ולפרט מדוע אתם מתאימים לתפקיד; אין צורך ביותר ממשפט או שניים, מסר קצר וברור. רצוי להציב את הפסקה בתחילת העמוד מאחר ולרוב, אלו הממיינים את קורות החיים לא מגיעים אל סופו.

3. השכלה - פירוט השכלה אקדמית, מקצועית ותיכונית על פי סדר כרונולוגי יורד (מההווה אל העבר) יש לכלול את השנים, המוסד הלימודי, התחום או נושא ההתמחות. כדאי להוסיף גם קורסים ממוקדים או הכשרות מקצועיות אשר רלוונטיות למשרה אליה אתם שולחים את קו"ח.

4. ניסיון תעסוקתי - פירוט הניסיון התעסוקתי בפועל על פי סדר כרונולוגי. יש לכלול את השנים, שם החברה והתפקיד בכותרת ולפרט בנקודות על תחומי האחריות במסגרת התפקיד, התמחויות, פרויקטים והישגים מיוחדים. 

5. שירות צבאי –  יש לציין את טווח השנים, החיל והתפקיד.

6. מיומנויות מחשב – פירוט התוכנות שבהן יש לכם ידע.

7. שפות - פירוט שפות ורמת הבקיאות בהן .

8. שונות - במידה וברצונכם לכלול פרטים נוספים, שיכולים לחזק את מועמדותכם, זה המקום לעשות זאת. ניתן לפרט פעילויות ציבוריות או התנדבותיות, השתייכות לארגונים מקצועיים, פרסומים, תחביבים, מטרות מוגדרות, כישורים מיוחדים או מגבלות.

9. המלצות - בסוף עמוד קורות חיים רצוי להוסיף משפט כגון: "הפניה להמלצות תינתן בהתאם לדרישה" או "המלצות יימסרו על פי דרישה".

 

קבצים מצורפים: